Bucuria comuniunii creștine | Mitropolitul Banatului în mijlocul persoanelor fără adăpost din Timișoara

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a vizitat  marți, 10 ianuarie 2017, Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a oferit persoanelor aflate în adăpost lenjerie de pat, haine și încălțăminte,  atât de necesare în această perioadă, când mercurul termometrelor înregistrează multe  grade minus.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a fost prezent în mijlocul acestora și la Soborul Sfântului Proroc Înaintemergător și Botezător Ioan. Cele aproximativ 50 de persoane au primit din partea Înaltpreasfinției Sale, atât alimente, cât și obiecte necesare igienei personale.

În urma acțiunilor social filantropice s-a creat și o relație foarte bună de colaborare a Centrului eparhial cu Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din Timișoara. Totodată, instituția socială colaborează cu Direcția de Sănătate Publică (DSP Timiș) și cu Poliția Locală, care asigură paza și protecția acestui așezământ.

***

Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost și cantina socială oferă servicii sociale gratuite sau contra cost  pe seama persoanelor  aflate  în  situaţii economico-sociale deosebite, pentru care pregătește și asigură 2 mese zilnic (prânzul şi cina), suma alocată pentru acesta fiind de 8,50 lei / zi / persoană.

Totodată, Centrul social asigură consilierea şi informarea beneficiarilor, dar şi îndrumarea lor spre alte instituţii abilitate în rezolvarea problemelor specifice.

Comentarii Facebook


Știri recente