Bucuria Colindelor în Parohia arădeană Cintei

La Școala Generală din Parohia ortodoxă Cintei, protopopiatul Arad a avut loc joi, 19 Decembrie 2013, serbarea dedicată marelui praznic al Nașterii Domnului. La eveniment au participat toți elevii începând de la clasa pregătitoare și până la clasa a VIII-a îndrumați de profesorul de religie Buntean Sebastian și învățătoarea Milaș Cristina. Aceștia în prezența preotului paroh Nicu Breda și în fața cadrelor didactice și a părinților au susținut un program religios care a constat în colinde și poezii religioase.

După serbare preotul paroh a vorbit celor prezenți despre semnificația sărbătorii Nașterii Domnului, dar și despre pregătirea duhovnicească a fiecăruia pentru a întâmpina acest mare praznic. De asemenea a arătat că numai atunci putem primi bucuria Nașterii lui Hristos în familiile noastre dacă la rândul nostru oferim bucurie prin fapta cea bună aproapelui nostru. În acest context parohia ortodoxă a oferit prin oameni de suflet 250 de pachete cu dulciuri tuturor elevilor și preșcolarilor din cadrul comunității, după cum ne-a transmis preotul paroh Nicu Breda.

Parohia ortodoxă Cintei face parte din programul catehetic național la nivel de Patriarhie „Alege școala” și „Hristos împărtășit copiilor”. În cadrul acestui proiect prin buna colaborare dintre preotul paroh și profesorul de religie, parohia organizează diferite activități pastoral-misionare și social-filantropice venite în întâmpinarea credincioșilor dar și a celor care se află în lipsuri și greutăți. Elevii școlii sunt organizați într-un cor care dă răspunsurile la Sfânta Liturghie și participă la diferite evenimente religios culturale.

Comentarii Facebook


Știri recente