București | Ultima ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu și-a serbat hramul

Numeroși credincioși bucureșteni, dar și din alte zone ale țării, s-au rugat astăzi în Biserica Sfântul Gheorghe – Nou, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și singura rămasă până astăzi în Capitala României.

Luni, 14 august 2017, moaștele Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip au fost aduse în Biserica Sfântul Gheorghe – Nou de la Mănăstirea Cocoș cu prilejul hramului secundar al sfântului locaș. Credincioșii prezenți au avut ocazia să aducă cinstire și moaștelor Sfântului Constantin Brâncoveanu, dar și ale Sfântului Ierarh Nicolae, aflate în biserica parohiei.

Ceremonialul liturgic din ziua hramului a fost oficiat de Pr. Nicolae Dascălu, directorul publicațiilor Lumina, împreună cu Pr. Gheorghe Zaharia, de la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, Pr. Emil-Nedelea Cărămizaru, parohul comunității, alți preoți și diaconi.

Programul liturgic a început de la ora 8:00 cu slujba Utreniei. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii bucureștene.

În această seară de la ora 18:00 va fi săvârșită slujba Vecerniei și Acatistul Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip. După ora 23:00 va avea loc plecarea delegației cu moaștele Sfinților martiri, către Mănăstirea Cocoș – Niculițel.

© Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente