Bucureşti: procesiune cu moaştele Sf. Mc. Eustație, Teopista, Agapie și Teopist

Biserica Iancu Vechi Mătăsari îşi sărbătoreşte marţi, 20 septembrie 2016, hramul. Lăcaşul de cult este singurul din București care păstrează părticele din moaștele Sfinților Mucenic Eustație, ale soției sale Teopista și ale fiilor lor Agapie și Teopist, o familie creștină martirizată pentru credința în Hristos la Roma în jurul anului 122, în timpul împăratului roman Hadrian (117-138)

În ajunul hramului, luni, 19 septembrie 2016, după Vecerniei cu Litie a fost săvârşită o procesiune cu racla care adăposteşte moaştele celor patru sfinţi.

Traseul parcurs a fost următorul: bulevardul Pache Protopopescu – strada pictor Ion Andreescu, bulevardul Ferdinand – strada Traian (cu oprire la biserica Sfinţii Ioachim şi Ana) – bulevardul Pache Protopopescu (cu oprire la Colegiul Național Mihai Viteazul) – biserica Iancu Vechi Mătăsari.

La eveniment au participat preoţi din protopopiatul sectorului II Capitală, directorii şi profesorii de religie de la unităţile de învăţământ din parohie şi credincioşi etc.

Sărbătoarea va continua mâine cu Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de la ora 09:30.

Comentarii Facebook


Știri recente