București: La încheierea lucrărilor de restaurare, Biserica Domnița Bălașa organizează o conferință de presă

La încheierea lucrărilor de restaurare finanțate din fonduri europene, Biserica „Înălțarea Domnului” – Domnița Bălașa din Capitală organizează marți, 28 iunie, o conferință de presă.

Conferința de presă va avea loc începând cu ora 11:00 la Biserica Domnița Bălașa, sector 4, Strada Sfinții Apostoli, nr.60.

Lucrările au început în august 2017. Restaurarea edificiului a fost finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și a făcut parte din proiectul „Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a monumentului istoric ‹Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa›”.

Proiectul a avut sprijinul consistent al Părintelui Patriarh Daniel, în calitate de Efor supraveghetor al „Așezămintelor Brâncovenești – Biserica Domnița Bălașa”. Preafericirea Sa a supravegheat îndeaproape fiecare etapă a lucrărilor.

Biserica monument istoric a fost consolidată structural și au fost restaurate elementele arhitecturale și componentele artistice. De asemenea, lăcașul de cult a fost dotat cu aparatură digitală, iar complexul exterior a fost amenajat peisagistic. Valoarea totală a proiectului de restaurare a fost de peste 3,4 de milioane de euro.

Lăcașul de cult a fost ctitorit în 1743 de a șasea fiică a Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu pe terenurile primite ca zestre.

A fost refăcută în 1885, pe baza unor planuri de arhitectură avizate de Arh. André Lecomte du Noüy, arhitectul bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș, și a fost inaugurată în prezența Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta.

Prin actuala restaurare, biserica a fost readusă la strălucirea din 1885.

Vezi și:

Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală a fost renovată printr-un amplu proiect cu fonduri europene

Foto credit: Așezămintele Brâncovenești – Biserica Domnița Bălașa

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente