București: La Biserica Sfântul Elefterie Nou s-a desfășurat un seminar pentru conștientizarea violenței domestice

Un seminar de informare și conștientizare cu privire la prevenirea și combaterea violenței domestice s-a desfășurat vineri la Biserica bucureșteană „Sfântul Elefterie”- Nou, Paraclis Patriarhal.

În cadrul întâlnirii, la care au participat clericii slujitori ai lăcașului de cult și persoane din parohie, au ținut alocuțiuni Alexandra Nadane, directorul Centrelor ROUA și Maria Ulican, șef serviciu în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de șanse între Femei și Bărbați, Direcția prevenirea și combaterea violenței domestice.

Moderatorul serii, diaconul Bogdan Radu, a afirmat că „violența este o încălcare a poruncii iubirii dată de Mântuitorul Hristos, iar violenţa în familie este o anomalie cauzată de o criză spirituală, de îndepărtarea omului de Dumnezeu”.

Alexandra Nadane a vorbit despre impactul violenței domestice asupra femeilor însărcinate, „o formă de violență des întâlnită care apare în timpul sarcinii și are consecințe dureroase atât asupra femeii, cât și asupra copiilor”.

Maria Ulican a oferit informații participanților despre cum pot lua contact cu specialiștii Agenției Naționale pentru Egalitate de șanse între Femei și Bărbați.

Consilierii agenției asigură gratuit femeilor vulnerabile asistență de specialitate, consiliere primară psihologică și juridică pentru depășirea tuturor situațiilor de urgență din domeniu.

Agenția identifică soluții adecvate cazurilor expuse și oferă informații cu privire la demersurile pe care le poate iniția victima pentru a ieși din situația de criză, precum și servicii adecvate nevoilor victimei.

Evenimentul a avut loc în contextul Zilei internaționale pentru eliminarea violenței asupra femeilor, 25 noiembrie.

Foto credit: Parohia Sfântul Elefterie

Comentarii Facebook


Știri recente