Bucureşti: Gala Olimpicilor APOR va avea loc la Colegiul Gheorghe Lazăr

Afis - Gala Olimpicilor APOR

Asociația Părinți pentru Ora de Religie (A.P.O.R.) organizează evenimentul „Gala Olimpicilor APOR” în cadrul căruia va avea loc premierea elevilor olimpici la Religie (cultul ortodox) și Chimie, informează Cristinel Rusu, Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Manifestarea se va desfăşura la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, sâmbătă, 6 mai 2017, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Gala Olimpicilor APOR se va desfășura după următorul program:

17.30  –    Accesul invitaților în sală;

18.00  –    Deschiderea evenimentului, cuvântul doamnei Liana Stanciu și al Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor;

18.15  –    Recital de muzică clasică susținut de un grup de copii talentați;

18.45  –    Premierea elevilor participanți la Olimpiada Națională de Religie și Chimie;

19.15  –    Recital trupa Byron;

20.00  –    Premierea elevilor participanți și distinși la etapa municipală a Olimpiadei de Religie și Chimie.

În organizarea acestui eveniment şi-au adus aportul sponsori privați (Fundația Pasteur), structuri de la nivelul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Asociația Profesorilor de Chimie București, precum și personalități din diferite domenii.


Asociația Părinți pentru Ora de Religie, prin acţiunile şi evenimentele sale, se adresează familiilor în general şi copiilor în mod special, punând un accent puternic pe promovarea valorilor şi principiilor de viaţă creştine, a tradiţiilor, culturii şi spiritualităţii româneşti.

A.P.O.R. își propune ca în fiecare an premierea olimpicilor la Religie-cultul ortodox să se facă împreună cu cea a elevilor de la o altă materie de studiu din învățământul gimnazial și liceal. Astfel, se urmărește atât evidențierea elevilor care excelează în studiul valorilor spirituale românești și a credinței creștin ortodoxe, cât și promovarea, în aceeași măsură, a interesului elevilor pentru domeniul științific, literar și artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente