București: Examen pentru obținerea gradelor în preoție. Candidații au susținut astăzi proba scrisă

Peste 100 de clerici din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au susținut în data de 13 iunie 2017 examenul pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. Evenimentul a avut loc în sala Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie din București.

Potrivit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, programa cuprinde subiecte actuale din viața Bisericii, informează Radio Trinitas.

Dincolo de cunoștințele pe care ei le-au dobândit în aceste zile, cursanții veniți din aproape toate Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au avut posibilitatea de a discuta unii cu alții și de a învăța unii de la alții. Sfântul Sinod a hotărât ca în fiecare an programa și bibliografia să fie schimbată. Tematica este în concordanță cu tema generală pe care Sfântul Sinod o propune spre dezbatere în anul respectiv, a spus ierarhul.

Sesiune de examinare va continua mâine, 14 iunie 2017, când va avea loc proba orală pentru Gradul 2 în preoție. Rezultatele vor fi afișate la începutul săptămânii viitoare.


Timp de 10 zile, preoții au participat la mai multe cursuri susținute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

© ZL

Comentarii Facebook


Știri recente