Bucureşti | A X-a ediţie a procesiunii „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”

Mii de bucureșteni au participat, astăzi, la Biserica Icoanei din sectorul 2 al Capitalei, la procesiunea „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”. Ei au avut posibilitatea de a se închina Icoanei Maicii Domnului „Iordănița”, adusă în Capitală de la Ierusalim.

Preoții și credincioșii au purtat icoane în mâini în timpul manifestării și au cântat troparul Ortodoxiei.

Pentru părintele protopop Ion Popescu, evenimentul de astăzi este o continuare a unei tradiții de 10 ani.

Au venit foarte mulţi credincioşi pentru că este deja o tradiţie. Mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că ne încurajează şi ne-a acordat încredere ca să organizăm an de an această procesiune, a declarat părintele Ion Popescu pentru Radio Trinitas.

Sărbătoarea Duminicii Ortodoxiei a debutat în această dimineaţă la Biserica Icoanei prin oficierea Sfintei Liturghii pe o scenă special amenajată în curtea lăcaşului de cult.

Slujba a fost prezidată de arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, pr. Mihai Aurel, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, preoţi şi diaconi.

Foto credit: Ziarul Lumina

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente