București | A fost sfințită piatra de temelie pentru centrul educațional al Parohiei Sf. Treime – Militari

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit miercuri piatra de temelie pentru noul Așezământ „Sfinții Îngeri” al Parohiei Sf. Treime – Militari din Capitală. Acesta va include un centru educațional destinat copiilor și un paraclis cu hramurile Sf. M. Mc. Gheorghe și Sf. M. Mc. Teodor Tiron.

„Acest proiect face parte din numeroasele activități sociale ale Bisericii”, a spus Episcopul vicar al Arhi­episcopiei Bucureștilor.

„Un astfel de proiect îndreptat către copiii care învață este binecuvântat și sprijinit de Biserică, iar rugăciunile săvârșite astăzi se îndreaptă către Dumnezeu, ca acest lucru să fie dus la îndeplinire degrabă și fără nici o împiedicare”, a adăugat el.

„Rugăciunea cea mai importantă de la așezarea pietrei de temelie este cea pe care slujitorii Bisericii o rostesc în genunchi pentru jertfelnicul care se va înălța aici și unde va fi adusă Jertfa cea fără de sânge, pentru că săvârșirea Sfintei Liturghii va fi cea mai importantă lucrare dintre cele pe care centrul ce se va zidi aici le va împlini”, a subliniat ierarhul.

Acesta le-a mulțumit ctitorilor: Tudor Baldovin și soția, care au donat terenul, și Bogdan și Margareta Vintilă, binefăcătorilor parohiei, și i-a felicitat pe părinții Parohiei Sf. Treime – Militari, Parohul Marius Cristinel Răducu și Părintele Anichit Orest Ciucă.

Părintele Costel Burlacu, Protopopul Sectorului 6 din Capitală, și-a exprimat bucuria că noul centru se va adăuga la activitățile social-filantropice deja existente în protoierie: 120 de locuri în centrele de zi pentru copii cu vârste între 3 și 7 ani, un alt program after-school dintr-o parohie și cantina socială a Asociației Diaconia.

Parohia Sf. Treime – Militari are un protocol de colaborare cu Școala Generală Nr. 160, iar noul centru educațional va permite desfășurarea unui program de after-school, dar și de activități de cateheză, cu aproximativ 100 de copii.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente