Bucureştenii s-au rugat Mc. Eustatie, Teopista, Agapie şi Teopist în timpul procesiunii cu sfintele lor moaşte

La Biserica Iancu Vechi – Mătăsari din Capitală a avut loc miercuri o procesiune cu racla aflată în patrimoniul sacru al lăcaşului de cult şi care păstrează fragmente din moaştele Sfinţilor Mucenici Eustatie, Teopista, Agapie şi Teopist.

Biserica îşi sărbătoreşte hramul joi în ziua de pomenire a sfinţilor ocrotitori amintiţi.

Procesiunea a avut loc în jurul Bisericii după oficierea Slujbei Vecerniei cu Litie, având ca participanţi clerici şi credincioşi bucureşteni.

De la ora 20:00, în curtea bisericii s-a desfăşurat un concert de muzică corală românească dedicat Centenarului Marii Uniri, susținut de corala bărbătească Te Deum Laudamus, dirijată de pr. lect. dr. Zaharia Matei, şi de Corul mixt Canticum, dirijat de domnul Răzvan Rădos.

Programul a cuprins cântări religioase, patriotice și folclorice din repertoriul autentic național.

Joi, de la 08:00, vor fi oficiate slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie și slujba de pomenire pentru ctitorii și slujitorii adormiți în Domnul.

Sfinții Mucenici Eustatie, soția sa Teopista și fii lor Agapie și Teopist sunt o familie creștină martirizată pentru credința în Hristos în jurul anului 122 la Roma, în timpul împăratului roman Hadrian (117-138).

Foto Credit: Luigi Ivanciu / Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente