Buchet de colinde la Parohia Nașterea Maicii Domnului

Luni, 16 decembrie, Corala bărbătească ortodoxă „Te Deum Laudamus” dirijată de părintele Zaharia Matei a susținut un concert de colinde în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Protoieria I Capitală, informează „Ziarul Lumina”. Colindătorii au fost primiți cu drag de părintele paroh Constantin Țincu împreună cu ceilalți slujitori ai bisericii și cu foarte mulți credincioși. Cei prezenți au avut bucuria de a audia colinde tradiționale românești, dar și colinde din repertoriul internațional.

La ceasul rugăciunii de seară, Corala bărbătească „Te Deum Laudamus” a oferit tuturor celor prezenți în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, aflată pe strada Târgu Neamț, nr. 12, în cartierul Drumul Taberei, un buchet de colinde specifice perioadei liturgice a Postului Crăciunului, perioadă de renaștere sufletească prin rugăciune și milostenie, în care ne pregătim cu toții să întâmpinăm, cu inimi și gânduri curate, preaslăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos.

Colindele interpretate de preoții, teologii și tinerii muzicologi sub bagheta părintelui Zaharia Matei și sub privirile pline de emoție ale maestrului Dan Mihai Goia, fost dirijor al acestei corale, în prezent dirijor al Corului Academic Radio, au încântat inimile celor prezenți.

În deschiderea concertului, diaconul Ioan-Alexandru Alexandri, membru al Coralei „Te Deum Laudamus”, a prezentat programul muzical al serii care a cuprins lucrări de Anton Pann, T. Popovici, N. Ursu, V. Teodorian, I. Costescu, Charles Wood, A. Ramirez, Gheorghe Danga, Victor Stoica, Costică Andrei, pr. Zaharia Matei, Florin Costea. Soliști au fost pr. Florin Paraschiv, diac. Ioan-Alexandru Alexandri, Cristian-Mihail Paraschiv, Dănuț-Teodor Ungureanu.

La final, părintele Zaharia Matei a mulțumit în mod deosebit părintelui Constantin Țincu, parohul bisericii, pentru organizarea acestei serate culturale. „Mulțumim părintelui paroh și celorlalți părinți slujitori la această biserică pentru dragostea cu care au acceptat organizarea acestui moment muzical tradițional și pentru primirea călduroasă. Vă mulțumim de asemenea și dumneavoastră, tuturor celor prezenți, pentru efortul și dragostea cu care ați participat și pentru deschiderea deosebită spre aceste colinde sfinte, bucurându-ne astfel împreună de aceste momente înălțătoare într-o perioadă specială de rugăciune și de bucurie sfântă. Mulțumim de asemenea maestrului Dan Mihai Goia pentru prezența alături de noi în această seară și pentru emoția și lacrima care-i picură totdeauna pe obraz în astfel de momente. Îi mulțumim pentru că împreună am ostenit la acest cor și împreună l-am lăudat pe Dumnezeu în țară și străinătate”, a spus părintele lector dr. Zaharia Matei.

În încheiere, părintele paroh Constantin Țincu a rostit un cuvânt de mulțumire și de apreciere pentru membrii Coralei „Te Deum Laudamus”. „Mulțumim părintelui dirijor, soliștilor și tuturor membrilor acestei corale pentru bucuria sufletească pe care ne-au adus-o în această seară. Mulțumim pentru truda deosebită și pentru această lucrare minunată pe care o săvârșesc spre vestirea Nașterii Domnului, iar noi, preoți și credincioși ai acestei parohii, ne deschidem brațele și nădăjduim să ne bucurați sufletele cu aceste colinde și la anul”, a spus părintele paroh Constantin Țincu.

Comentarii Facebook


Știri recente