Brâul Maicii Domnului şi moaştele Sfântului Stelian au ajuns la Catedrala din Voluntari

Brâul Maicii Domnului - Voluntari 2017

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, au ajuns astăzi în oraşul Voluntari. Odoarele de la mănăstirea Kato Xenia, Mitropolia Volos – Grecia, au fost aşezate spre închinare în pridvorul catedralei Sfânta Cuvioasă Parascheva din oraş.

Delegația mănăstirii Kato Xenia a fost întâmpinată la ora 10:00 de către pr. Cristian Burcea, protopopul Protoieriei Ilfov Nord, împreună cu numeroşi clerici şi aproximativ 2000 de credincioși. La eveniment a fost prezent şi dl Florentin Costel Pandele, primarul Orașului Voluntari, dar şi membrii Consiliului local.

În omilia rostită cu acest prilej, pr. protoiereu a vorbit despre binecuvântarea primită de preoții și credincioșii Protoieriei Ilfov Nord prin prezența cinstitului Brâu al Maicii Domnului la catedrala din oraş și despre mijlocirea sfinților în viața pelerinilor care așteaptă cu smerenie și în stare de rugăciune, uneori ore în șir, pentru a aduce cinstire acestor odoare.

De asemenea, părintele protopop a menționat faptul că pelerinajul la catedrala din Voluntari începe să devină o tradiție, întrucât este al doilea an consecutiv în care Brâul Maicii Domnului ajunge la credincioşii din protopopiat.

Cu siguranță în acest an numărul pelerinilor va fi în creștere, întrucât foarte mulți credincioși care au aflat vindecare și răspuns rugăciunilor către Maica Domnului vor dori să vină pentru a aduce mulțumire, a evidenţiat pr. Cristian Burcea.

Părintele protopop a adresat mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru binecuvântarea acordată ca aceste odoare să fie aduse în orașul Voluntari, precum și dlui primar Florentin Costel Pandele pentru implicarea în susținerea acestui eveniment cu deosebit impact misionar în rândul credincioșilor.

În încheiere, Florentin Costel Pandele a mulțumit delegației din Grecia care a însoţit cinstitul Brâu al Maicii Domnului și moaștele Sfântului Stelian, urând bun venit tuturor pelerinilor.

9-15 mai: Moaştele Sf. Stelian şi Brâul Maicii Domnului vor fi aduse în Voluntari, Ilfov – Basilica.ro

Un fragment din moaştele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, şi Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia (Mitropolia Volos, Grecia) vor fi aduse spre cinstire credincioşilor din Protoieria Ilfov Nord. Cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, odoarele vor fi aşezate spre închinare în orașul Voluntari, la Biserica parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva, în perioada 9-15 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente