Brâul Maicii Domnului se află spre închinare credincioşilor în Catedrala din Sibiu

Brâul Maicii Domnului de la de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos – Grecia, se află spre închinare credincioşilor sibieni în Catedrala Mitropolitană. Racla cu Brâul Maicii Domnului a fost adusă joi, 24 martie 2016, la Sibiu şi va rămâne până sâmbătă, 26 martie 2016.

Delegaţia greacă a fost întâmpinată ieri la Catedrala Mitropolitană din Sibiu de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Ilarion-Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Racla a fost aşezată în locaşul de cult spre închinare credincioşilor, iar soborul slujitor a oficiat o slujbă de Te Deum.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a mulţumit delegaţiei din Grecia pentru această bucurie duhovnicească adusă ardelenilor în Postul Mare şi a transmis un mesaj de recunoştinţă Preasfinţitului Ignatios de Volos. Părintele Mitropolit a vorbit mai apoi despre cinstirea adusă Maicii Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos prin cinstirea acestei relicve sfinte.

La final, arhimandritul Serafim de la Mănăstirea Kato Xenia i-a mulţumit ierarhului pentru primire şi a subliniat credinţa românilor şi cinstirea deosebită pe care o aduc Maicii Domnului.

Catedrala mitropolitană din Sibiu va fi deschisă în aceste zile de la ora 6.30 până la miezul nopţii, pentru toţi pelerinii şi credincioşii care vor dori să aducă cinstire Brâului Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente