Brâul Maicii Domnului în România. Acesta a fost adus la Mănăstirea Râşca din jud. Suceava care îşi va sărbători miercuri hramul

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Volos – Grecia a fost adus sâmbătă, 10 septembrie 2016, la Mănăstirea Râşca din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Lăcaşul de cult îşi sărbătoreşte miercuri, la Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, cel de-al doilea hram, informează doxologia.ro

Cu deosebită bucurie, anunţăm că miercuri, 14 septembrie, de ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Mănăstire Râşca îşi sărbătoreşte tradiţionalul hram de toamnă. Pentru a întregi bucuria acestor momente, ziua praznicului va fi înfrumuseţată prin prezenţa brâului Maicii Domnului adus din Grecia. Credincioşii se vor putea închina la sfintele moaşte şi se vor putea împărtăşi de binecuvântările şi vindecările izvorâte din racla cu brâul Maicii Domnului până în dimineaţa zilei de 16 septembrie 2016. Cu acest prilej, miercuri, 14 septembrie 2016, la ora 9:00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, a menţionat protosinghelul David Peniuc, secretarul Mănăstirii Râşca.

De-a lungul vremii, brâul Maicii Domnului a vindecat nenumăraţi bolnavi, în special cei atinşi de cancer, şi a ajutat să nască o mulţime de femei care nu puteau avea copii.

Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul taliei a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se pastrează brâul Maicii Domnului. La brâul Maicii Domnului se vor adăuga spre închinare papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi crucea în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca, a adăugat protosinghelul David Peniuc.

Biserica Mănăstirii Râşca a început să fie zidită în anul 1542 în timpul domniei lui Petru Rareş. Ceea ce atrage atenţia, privind pictura murală de la Mănăstirea Râşca, este bizantinismul chipurilor zugrăvite pe ziduri.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente