Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia a fost adus la Braşov

Racla cu Brâul Maicii Domnului din Grecia (Mitropolia de Volos) a fost adusă luni, 21 martie 2016, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Braşov, informează site-ul oficial al Eparhiei.Delegaţia care a însoţit cinstitul brâu a fost întâmpinată de Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Ierarhul a oficiat o slujbă de Te Deum şi i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul minunat făcut credincioșilor din Arhiepiscopia Sibiului, care pot aduce cinstire Brâului Maicii Domnului în această perioadă de înălțare sufletească a Postului Mare, mai mult decât atât, chiar în preajma Praznicului Bunei Vestiri. Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

A urmat un cuvânt din partea delegației greceşti care a mulțumit pentru primirea frumoasă, iar protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, a mulțumit la rândul său atât oaspeţilor din Grecia cât şi ierarhului şi preoţilor prezenţi.

“Rândul de credincioşi nu s-a întrerupt decât în timpul nopţii, iar oamenii sunt foarte bucuroşi că au primit acest dar duhovnicesc. Brâul Maicii Domnului este cea mai veche relicvă creştină alături de Sfânta Cruce. Cinstirea lui este de fapt cinstirea Maicii Domnului şi implicit a Fiului lui Dumnezeu, născut din Sfânta Fecioară pentru mântuirea noastră ”, ne-a spus pr. Dănuţ-Gheorghe Benga.

Racla va fi purtată în procesiune la Sibiu

Racla cu Brâul Maicii Domnului rămâne spre închinare la Biserica Adormirea Maicii Domnului” din Braşov până joi, 24 martie, când delegaţia din Grecia va sosi la Sibiu, la ora 10.00. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu şi slujitorii Catedralei mitropolitane, iar credincioşii din oraş şi din împrejurimi vor avea posibilitatea să se închine sfântului odor până sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 10.00.

Comentarii Facebook


Știri recente