Brâul Maicii Domnului a fost adus la Sihăstria Putnei cu prilejul hramului

Peste 7000 de credincioşi au participat de Buna Vestire la hramul Mănăstirii Sihăstria Putnei şi au adus cinstire brâului Maicii Domnului adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Brâul s-a aflat spre închinare credincioşilor la mănăstirea suceveană în perioada 23-27 martie.

Delegația care a însoțit Brâul Maicii Domnului, formată din părintele Apostolos și monahiile Antonia și Andreea, vieţuitoare la Mănăstirea Kato Xenia, a sosit vineri, 23 martie, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

La finalul liturghiei din ziua sărbătorii Bunei Vestiri, stareţul aşezământului monahal, arhim. Nectarie Clinci, a evidenţiat unicitatea sărbătorii hramului de anul acesta mai ales prin prezenţa brâului Maicii Domnului adus spre închinare din Grecia.

În data de 26 martie, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost purtat în pelerinaj şi aşezat spre închinare credincioşilor din Parohia Straja II, dar şi la mănăstirea Putna.

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă, și după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.

Foto credit: Parohia Straja II

Comentarii Facebook


Știri recente