Brâul Maicii Domnului a ajuns în Bucureşti. Odorul a fost întâmpinat de PS Timotei Prahoveanul

Brâul Maicii Domnului în Bucureşti (7)

Credincioșii bucureșteni pot aduce cinstire Brâului Maicii Domnului la biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Protopopiatul Sector 4. Odorul a fost adus de o delegație a mănăstirii Kato Xenia din Grecia și va rămâne spre închinare credincioşilor până marți, 20 iunie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În omilia sa, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit celor prezenţi despre chemarea la misiune a primilor Apostoli. Ierarhul a evidenţiat faptul că aceştia au sacrificat toate cele materiale pentru a deveni ucenici ai Celui ce are cuvintele vieţii veşnice.

Ar trebui să învăţăm din pilda lor, căci lăsând toate cele pământeşti: corabia, mrejele, familiile, pe părinţi, au urmat Domnului, a spus Preasfinţia Sa.

PS Timotei Prahoveanul a făcut referire la răsplata pe care o primesc cei care abandonează cele materiale în vederea dobândirii Împărăţiei Cerurilor şi a subliniat cuvântul Mântuitorului: Voi care aţi lăsat totul şi mi-aţi urmat Mie însutit veţi avea şi viaţa veşnică veţi dobândi.

În partea a doua a omiliei sale, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit despre sfinţii români care mijlocesc pentru poporul nostru înaintea Bunului Dumnezeu.

Ca rod al rugăciunilor celor cu adevărat temători de Dumnezeu am avut mult sfinţi care îl caută pe Domnul şi care în mod deosebit au strălucit printr-o virtute îndreptată în primul rând către Dumnezeu şi apoi către oameni.

După cum a declarat pr. paroh Ion Armaşi este prima oară când Brâul Maicii Domnului se află spre închinare credincioşilor bucureşteni.

Este o mare bucurie pentru parohia noastră pentru că este prima dată când cinstitul Brâu al Maicii Domnului se află în Bucureşti şi la o biserică în construcţie ce are ca ocrotitoare pe Maica Domnului. Este o mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii nostri care de multă vreme au dorit să se închine la Brâul Maicii Domnului, a spus Pr. Ion Armaşi.

În cadrul slujbei a fost hirotonit un preot şi un diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente