„Brațe părintești” întinse lunar de Episcopia Italiei copiilor din România şi Republica Moldova

Printr-un proiect social, Episcopia Italiei oferă lunar cu ajutorul credincioşilor români burse de 30 euro pentru 800 de copii fără posibilităţi materiale din România şi Republica Moldova.

Preoţii Ilie Ursachi şi Gabriel Apopei, în calitate de reprezentanţi ai Eparhiei Italiei, s-au întâlnit la Iaşi zilele acestea cu o parte dintre beneficiarii proiectului.

Este vorba despre cei 40 de copii sprijiniţi de Părintele Dan Damaschin, de la Capela spitalului Cuza Vodă, şi cele 20 de mame ajutate de Asociația ProVita din Iasi să nu avorteze şi să-şi crească copiii.

În ampla misiune socială pe care o desfăşoară Părintele Damaschin este cuprinsă şi oferirea de burse de studiu, prin bani de transport, cazare şi masă în spațiul cumpărat în acest scop, unor copii fără posibilităţi materiale din satele limitrofe care altfel n-ar fi avut posibilitatea să se înscrie la liceu sau la facultate.

Bursele trimise lunar de Episcopia Italiei sprijină în mare parte cheltuielile necesare pentru susținerea nevoilor de studiu ale acestor adolescenți

În cadrul întâlnirii, copiii şi mamele prezente au primit din partea Episcopiei Italiei daruri sub formă de îmbrăcăminte şi încălțăminte nouă, peste 200 kg de alimente şi dulciuri, însumând aproximativ 3.000 euro.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente