Brașov: Eveniment dedicat victimelor din 15 Noiembrie 1987. Mitropolitul Ardealului a oficiat o slujbă de pomenire

Mitropolitul Ardealului a participat miercuri la manifestarea dedicată împlinirii celor 30 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov, considerată o avanpremieră a revoluției din 1989. Manifestarea a fost organizată de Muzeul Judeţean de Istorie împreună cu Asociaţia 15 Noiembrie 1987, cu sprijinul autorităților locale din Braşov.

Ceremonia de comemorare a avut loc la troița, construită în apropierea Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dedicată victimelor din 15 Noiembrie 1987. La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei care au luptat pentru libertatea poporului român. În continuare, au avut loc depuneri de coroane și jerbe de flori, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

În aceeași zi a avut loc lansarea cărții Ziua care nu se uită. Revolta brașovenilor din 15 noiembrie 1987 și a filmului documentar Braşov 1987. Doi ani prea devreme.


Revolta de la Brașov din anul 1987 a fost o acțiune de protest împotriva politicilor economice și sociale impuse în România de regimul comunist. Revolta a început în rândul muncitorilor din oraș, nemulțumiți de întârzierile la plata salariilor, lipsa alimentelor și greutatea vieții de zi cu zi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente