Brăila | Sprijin în valoare de 28.000 lei pentru familiile afectate de incendiu

Preoții și credincioșii din Protopopiatul Brăila s-au solidarizat cu cele șase familii afectate de incendiul care a avut loc în municipiul Brăila. În urma colectei organizate s-au achiziționat materialele necesare refacerii locuințelor în valoare de peste 28.000 lei.

Un incendiu izbucnit duminică, 24 septembrie 2017, în jurul orei 13:00, la o locuinţă de pe strada Theodor Aman, s-a extins şi a afectat grav încă cinci locuinţe, de pe strada respectivă şi de pe strada Griviţei.

Casele sunt lipite în corp comun, iar focul a fost observat şi anunţat cu întârziere. De aceea, în urma intervenţiei pompierilor, pe lângă pagubele provocate de incendiu au fost deteriorate locuinţele și prin infiltrarea în pereţii imobilelor şi în mobilier a cantităţilor mari de apă, folosite la stingerea focului.

Conform comunicatului Eparhiei Dunării de Jos, în urma îndemnului IPS Casian, s-au solidarizat atât clericii și credincioșii din județ, cât și instituțiile locale și unele societăți comerciale pentru a veni în sprijinul celor afectați.

Din resursele financiare colectate au fost achiziționate atât materialele necesare refacerii locuințelor cât și obiecte de uz casnic care au fost oferite în dar familiilor greu încercate.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…