Botezul Domnului, prăznuit la Chișinău

Creștinii ortodocși din Basarabia care țin calendarul pe stil vechi au sărbătorit miercuri, 19 ianuarie, praznicul Botezului Domnului. La Chișinău, Înalt Preasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul mitropolitan ‘Sfântul Ioan Teologul’, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, citat de „Ziarul Lumina”.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a oficiat slujba de Sfințire a Apei. În cuvântul de învățătură, IPS Petru a arătat semnificația Botezului Domnului la Iordan și a subliniat importanța Aghesmei Mari în viața creștinului, rolul ei tămăduitor, păstrarea și utilizarea ei cu pioșenie în diferite momente din viață.

‘Să rugăm pe Cel care a deschis cerurile să ne ajute să deschidem și inimile noastre pentru Împăratul Slavei, să-L rugăm să ne ridice la lumina cea netrecătoare a Preasfintei Treimi, ca fiind luminați să dobândim mântuirea’, a spus Înalt Preasfințitul Mitropolit și Exarh Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente