Botezul Domnului în parohia Coslada, Spania

De praznicul Botezului Domnului, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania s-au reunit la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a apei, ocazie cu care fiecare dintre cei prezenți a primit din agheasma pregătită special în recipienți de sticlă, pentru a le fi spre curățirea sufletelor și a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfințirea caselor și spre tot folosul de trebuință, informează episcopiaspanieiportugaliei.es

În cuvântul de învățătură, părintele paroh a spus: Botezul Celui fără de păcat ne invită la o adevărată cercetare asupra modului în care ne amintim și trăim propriul nostru botez. Poate că astăzi trebuie să vorbim mai ales despre botezul nostru: cum îl trăim? Îl trăim? Să vedem angajamentele părinților noștri de la botez, angajamente pe care apoi și noi, ca părinți sau nași, ni le-am luat: vă lepădați de Satana și de păcat pentru a trăi în libertatea fiilor lui Dumnezeu? Ne lepădăm de faptele și ademenirea celui rău, pentru a nu ajunge sub stăpânirea păcatului? Ne lepădăm de trufia celui care este începutul și cauza oricărui păcat? Ne lepădăm? Cuvintele spun da, dar faptele, gândurile noastre ce spun? Cum sunt? Credem noi în Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt? Credem în Sfânta Biserică, în mijlocirea sfinților, iertarea păcatelor, învierea morților și viața veșnică? Să lăsăm faptele noastre să vorbească despre credința noastră: când ne-am rugat ultima dată mijlocirii sfinților? Când ne-am spovedit? Când ne-am rugat pentru cei răposați?

Să trăim această zi ca fii ai Tatălui, frați ai Fiului și biserici ale Duhului Sfânt, bucurându-ne de poruncile Domnului și de darurile lui! Cine face astfel trăiește propriul botez și cinstește și botezul Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente