Boboteaza pe malurile Bosforului

Sărbătoarea Botezului Domnului a fost prăznuită anul acesta şi la Constantinopol cu strălucire patriarhală. Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe“ din cartierul constantinopolitan Fanar de către Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic şi Arhiepiscopul Constantinopolului, împreună cu un sobor de ierarhi, se arată pe site-ul patriarchate.org, citat de “Ziarul Lumina”.

La slujbă au participat de asemenea preşedintele Republicii Togo, Faure Gnassingbe, consulul general al Greciei în Turcia, Nicolas Matthioudakis, precum şi credincioşi ortodocşi din Turcia şi numeroşi pelerini veniţi din Grecia, dar şi din alte ţări ortodoxe.

La fel ca şi în anii trecuţi, cu aprobarea autorităţilor din Istanbul, s-a desfăşurat şi o procesiune religioasă de la catedrală până pe malurile Bosforului, unde a avut loc tradiţionala aruncare a crucii în apă de către Patriarhul Ecumenic. Pentru a recupera crucea s-au aruncat anul acesta în jur de 20 de oameni, ortodocşi şi musulmani. Crucea a fost recuperată de jurnalistul turc Sava Ozbey, care a primit din partea Patriarhului Ecumenic o medalie comemorativă.

Comentarii Facebook


Știri recente