Boboteaza la Milano

După sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și sărbătoarea Marelui Ierarh Vasile teologul, liturghisitorul și fondatorul primelor importante instituții creștine de asistență socială, în ziua de 6 ianuarie 2014, Parohia Ortodoxă Română „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano, cu sediul în biserică centrală Santa Maria della Vittoria, a sărbătorit cu mare bucurie și cu multă trăire spirituală praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos, informează episcopia-italiei.it

Au slujit Preacucernicii preoți: Traian Valdman și Giacomo Ferigno, înconjurați de patru copii îmbrăcați în veșminte bisericești. Răspunsurile liturgice au fost date de un mic cor format din Domnii Vasile Iordăchioaia, Munzer-Teodor Hamdan, Adrian Luțai, Marius Sava și Dumitru Ciornei. Numărul mare de credincioși a trăit contemporaneitatea cu evenimentul celebrat și a înțeles cu adevărat sensul cuvintelor rostite de preoții slujitori care au proclamat cu duh liturgic: „Astăzi, ne-a sosit nouă tuturor vreme de praznic și ceata sfinților cu noi se adună și îngerii cu oamenii împreună prăznuiesc. Astăzi, harul Sfântului Duh în chip de porumbel peste ape se pogoară… Astăzi, apele Iordanului se prefac în vindecări, cu venirea Domnului… Astăzi, păcatele oamenilor se curățesc în apele Iordanului. Astăzi, raiul s-a deschis oamenilor și Soarele dreptății ne luminează.”

Când preoții au binecuvântat oamenii cu apă sfințită, mâinile celor prezenți s-au ridicat ca o pădure rugătoare și deschisă primirii harului. Apoi, ei au luat la casele lor apa sfințită în peste 1200 de sticle. Multe familii au primit vizita preoților pentru binecuvântarea caselor lor, în acest an al mântuirii 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente