BNR lansează o emisiune numismatică dedicată înființării Organizației Internaționale a Francofoniei

Banca Națională a României (BNR) lansează de la 1 februarie în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din alamă cu tema „50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei”.

Aversul monedei din argint redă sigla Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „România”, stema țării, valoarea nominală de „10 lei” și anul de emisiune.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare redă imaginea siglei Organizației Internaționale a Francofoniei, inscripția în arc de cerc „România”, stema țării, valoarea nominală de „50 bani” și anul de emisiune.

Reversul este la fel pe ambele monede și redă reprezentarea globului pământesc ca simbol al universalității limbii franceze, însoțită de inscripția circulară ,,50 de ani de la înființarea organizației internaționale a francofoniei”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 piese, iar tirajul pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 5.000 piese.

Prețurile de vânzare sunt: 350 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Moneda de argint este însoțită de certificat de autenticitate. Monedele sunt pentru colecționare și au putere circulatorie pe teritoriul României. Ele vor fi lansate prin sucursalele regionale ale Băncii Naționale a Românei din București și din județele Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Foto credit: Banca Națională a României

Comentarii Facebook


Știri recente