BNR în imagini, la 140 ani de existenţă

Banca Naţională a României a vernisat săptămâna trecută o expoziţie în aer liber cu prilejul împlinirii a 140 de ani.

Expoziția este amplasată în strada Lipscani nr. 25, în fața Palatului Vechi al BNR, accesul fiind liber. Este disponibilă spre vizitare până în data de 14 octombrie.

„Vizitatorii pot afla informații despre istoria băncii centrale, personalitatea fondatorului instituției, Eugeniu Carada, originea monedei naționale, dar și detalii despre principalele atribuții și obiectivul fundamental al BNR – asigurarea și menținerea stabilității prețurilor”, se menţionează în comunicatul transmis de Banca Naţională a României.

 

View this post on Instagram

 

Istoria noastră de 140 de ani este ilustrată acum și în cadrul unei expoziții în aer liber, pe care trecătorii din Centrul Vechi al Bucureștiului o pot descoperi ? chiar în fața Palatului Vechi, între statuia lui Eugeniu Carada și intrarea din #Lipscani25! ➡️ Expoziția “140 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României“ prezintă câteva dintre cele mai importante momente și personalități din viața băncii centrale, precum și detalii despre atribuțiile și rolul acesteia în context european. În plus, veți descoperi: ✅ povestea Tezaurului BNR de la Moscova în timpul Primului Război Mondial; ✅ o parte dintre fostele sedii ale BNR la nivel teritorial, redate între timp comunităților locale; ✅ câteva dintre emisiunile jubiliare lansate de BNR în ultimii ani. Vă așteptăm cu drag, până pe ? 14 octombrie 2020, să ne vizitați și să ne împărtășiți părerile voastre prin intermediul paginii noastre de Instagram! ? #BNR140 #bancanaționalăaromâniei #istorieBNR #centralbanks #outdoorexhibition #oldtownbucharest

A post shared by Banca Naţională a României (@bancanationala_romania) on

„O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale -Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani”.

Oficialii instituţiei au anunţat că „expoziția va călători în țară, în orașele care găzduiesc sucursale și agenții BNR, după un program ce va fi anunțat ulterior”.

Banca Naţională a României a fost înfiinţată în 1880. Este a șaisprezecea bancă centrală din lume din perspectivă cronologică.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente