BNR a lansat emisiunea numismatică: 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România

Banca Naţională a României a lansat luni, 29 octombrie 2018, un set de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) și o monedă din alamă dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România, anunţă BNR.

Aversul monedelor  redă o imagine a Palatului Mitropolitan din Cernăuți, unde, în data de 28 noiembrie 1918, a fost votată unirea Bucovinei cu România; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Singurul element diferit îl reprezintă valoarea nominală a fiecărei monede.

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat și din alamă) prezintă scena în care Iancu Flondor și generalul Iacob Zadik anunță votarea unirii Bucovinei cu România; inscripțiile „100 DE ANI DE LA UNIREA BUCOVINEI CU ROMANIA” și „28 Noiembrie 1918”.

Tirajul este de 200 de seturi de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) şi 5.000 monede din alamă, pentru colecționare.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 925,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat), inclusiv broșura de prezentare;
  • 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă, pentru colecționare.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede și a monedelor din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente