Bistriţa: Procesiunea Bucuriei

Procesiunea Bucuriei

Unul dintre cele mai speciale momente din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului a fost Procesiunea Bucuriei. Evenimentul a avut loc în municipiul Bistriţa sâmbătă, 29 iulie 2017, începând cu ora 18:00, informează Radio Renaşterea.

Procesiunea, gândită de organizatori ca „o sărbătoare a comuniunii în Hristos”, a început de la Biserica Sfânta Ana și fost condusă de IPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, și PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

La pelerinaj au participat alături de cei peste 1000 de tineri, preoți și protopopi din zona Bistriței, dar și din alte județe ale țării, autorități locale și reprezentantanți ai instituțiilor publice. S-au alăturat procesiunii și un număr mare de bistrițeni, de toate categoriile de vârstă, unii dintre ei în costume tradiționale. Pe parcursul procesiunii religioase au fost intonate pricesne și cântece patriotice.

La finalul Procesiunii Bucuriei, pe scena amenajată în curtea Protopopiatului Ortodox Bistrița, rugăciunea de seară a fost rostită de Preasfințitul Părinte Iustin și de Arhid. Claudiu Ioan Grama, Consilier de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului.

În omilia adresată tinerilor, Preasfințitul Părinte Iustin i-a îndemnat să nu își irosească  niciodată, timpul pe care îl trăiesc:

Să nu irosim niciodată timpul pe care îl trăim! Or, frățiile voastre, tocmai acest lucru îl faceți, nu irosiţi timpul. Ați ales cartea cea mai bună, ați ales să mărturisiți, într-o lume care se decreștinează, credința pe care o aveți, calea pe care o urmați și să arătați că știți ceea ce doriți de la viață! Noi, păstorii de suflete, suntem fericiți că încă avem un tineret creștin!

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului s-a desfăşurat în perioada 29-30 iulie 2017, la Bistriţa.

Comentarii Facebook


Știri recente