Bisericile Pogorârii Sfântului Duh din Moldova

Credincioșii din Moldova sunt așteptați în Duminica Pogorârii Sfântului Duh la sărbătoarea mai multor lăcașuri de închinăciune care își vor serba hramul. În această seară se va sluji Vecernia unită cu Litia, iar mâine se vor oficia Utrenia, Sfânta Liturghie, Vecernia Rusaliilor și Parastasul pentru ctitori, informează „Ziarul Lumina”.

Biserica noastră sărbătorește mâine Pogorârea Sfântului Duh. Istoria Bisericii consemnează sărbătoarea ca fiind momentul Pogorârii Sfântului Duh în chip de limbi de foc peste Sfinții Apostoli. Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Curelari din Iași îmbracă mâine straie de sărbătoare, când își serbează hramul. Programul liturgic va începe în această seară cu slujba Vecerniei unită cu Litia. Mâine-dimineață, credincioșii se vor ruga în timpul Utreniei și Sfintei Liturghii. Vecernia Rusaliilor va fi urmată de slujba Parastasului pentru cei răposați. La final, vor fi împărțite credincioșilor ramuri de tei binecuvântate. Tot mâine va fi hram la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Bucium, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, în Parohia Hoisești – Dumești, Protopopiatul Iași 3, în Parohia Buhăieni – Andrieșeni, Protopopiatul Iași 1, în parohiile Poloboc (Protopopiatul Roznov), la „Pogorârea Sfântului Duh” Ceahlău și Sabasa (Protopopiatul Ceahlău) și la Mănăstirea Horaița, care are un paraclis, în clopotniță, închinat praznicului Cincizecimii. Hram va fi în Duminica Rusaliilor la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Gară din Piatra Neamț, în parohia din Gârcina, Protopopiatul Piatra Neamț, și la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Flămânzi, județul Botoșani.

În Eparhia Sucevei și Rădăuților va fi sărbătoare la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Rădăuți, în Parohia Bogdănești 1, Protopopiatul Fălticeni, în Parohia Vicovu de Jos și în Parohia Vama, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din municipiul Onești își serbează mâine hramul. În Eparhia Romanului și Bacăului își mai serbează mâine hramul Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Ardeoani, Protopopiatul Moinești.

În Eparhia Hușilor, mâine va fi sărbătoare la Schitul „Pogorârea Sfântului Duh” – Drăgești din județul Vaslui. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de PS Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente