Biserici târnosite în Episcopia Devei și Hunedoarei

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit două biserici din protopopiatele Hațeg și Orăștie. Astfel, sâmbătă, 3 august, PS Gurie a săvârșit slujba de târnosire și Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfânta Treime” din parohia Tuștea, Protopopiatul Hațeg, informează „Ziarul Lumina”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, ierarhul a amintit despre importanța pe care o are mulțumirea adusă de om lui Dumnezeu, iar apoi a oferit gramate de mulțumire părintelui Dorel Daniel Stoica și tuturor celor care s-au implicat în restaurarea bisericii. Duminică, 4 august, în Duminica a șasea după Rusalii, PS Gurie a săvârșit slujba de târnosire și Sfânta Litughie în Biserica cu hramul „Schimbarea la față” din Parohia Dâncu Mare, Protopopiatul Orăștie. În cuvântul de învățătură de la final, ierarhul a scos în evidență importanța Bisericii și a sfintelor slujbe, arătând că „rugăciunea de acasă reprezintă prelungirea rugăciunii din Biserică”. Pentru osteneala depusă în ridicarea noii biserici, parohul Sergiu Nicolae Stanciu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

În data de 5 august, când Biserica Ortodoxă Română l-a prăznuit pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Nicolae Volintiru, pe seama Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Parohia Bănița, Protopopiatul Petroșani. La sfârșitul slujbei, ierarhul a hirotesit arhidiacon pe diaconul Irinel Lache, slujitor al Catedralei episcopale, ca semn de binecuvântare pentru râvna arătată în slujirea Bisericii lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente