Biserica, văzută „prin ochi de copil” la Râmnicu Sărat

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului și Duminica Părinților și a Copiilor, Protoieria Râmnicu Sărat a organizat săptămâna trecută un concurs intitulat „Biserica prin ochi de copil”.

Concursul s-a desfășurat la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și a fost alcătuit din cinci secțiuni: interpretare de cântec religios, recitare de poezie, interpretare de cântec popular, pictarea de icoane și realizarea unei machete de biserică.

În competiție s-au înscris șapte echipe de la școlile gimnaziale din oraș, fiecare echipă fiind formată din șase elevi, coordonați de profesorii de religie.

Juriul a fost alcătuit din: Pr. Cristian Asănache – protopop de Râmnicu Sărat, Pr. Florentin Baciu – secretarul Protoieriei, Pr. Cataramă Constantin – responsabil cu activitățile catehetice la nivelul Protoieriei, și Pr. Alin Mărgărit – Parohia Boldu.

Din partea Centrului Eparhial a fost delegat Pr. Ionuț Constantin – inspector de specialitate la Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Cultural-educațional.

La final, toți participanții au primit diplome, icoane și cărți de rugăciuni.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente