Biserica unui sat brașovean a primit moaștele Sfântului Andrei Șaguna

Un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a fost oferit Bisericii „Buna Vestire” din Parohia Ucea de Sus, judeţul Braşov, informează Mitropolia Ardealului.

Moaştele au fost oferite duminică, 05 septembrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a mers la Biserica din Ucea de Sus, unde a citit Acatistul Sfântului Andrei Șaguna și a sfințit racla în care au fost așezate cinstitele sale moaște.

©Mitropolia Ardealului

IPS Laurențiu a oferit apoi preotului paroh Alexandru Stanciu actul de donație care atestă autenticitatea darului.

„Deşi a venit din alte părţi, era aromân, Sfântul Ierarh Andrei Şaguna a fost devotat neamului românesc. A ajuns în Transilvania într-o perioadă foarte grea, când toate naţionalităţile aveau drepturi, iar românii, care erau majoritari, nu aveau drepturi”, a spus Mitropolitul Ardealului.

„S-a dăruit în cele spirituale, pe care le-a dus la culme, dar şi pentru ridicarea neamului românesc prin înfiinţarea a peste 800 de şcoli în Transilvania, între care şi două licee, cel din Braşov dăinuind şi astăzi ca o şcoală de prestigiu. A înfiinţat o tipografie şi a tipărit cărţi pentru Biserică şi penttru şcoala de Teologie, ridicată la rang de Academie, care a ajuns mai apoi Institut şi mai târziu Facultate. A tipărit Biblia în limba română pentru ca românii să poată citi în limba lor toată Sfânta Scriptură”, a subliniat ierarhul.

Părintele mitropolit a sfinţit duminică şi icoanele pictate la exteriorul lăcaşului de cult.

Biserica „Buna Vestire” din Ucea de Sus a primit hramul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, la resfințirea ei, în iulie 2018.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente