Biserica sprijină misiunea social-filantropică în Arhiepiscopia Târgoviștei

Joi, 23 ianuarie 2014, sub președinția Înaltpreasfințitului Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au desfãșurat lucrările Adunãrii Generale a Asociației Centrul Diaconal „Casa Creștină”, instituție a Eparhiei, membră a federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu această ocazie, a fost prezentat raportul de activitate pe anul 2013, raportul financiar, a fost ales un nou cenzor și s-au discutat aspecte privitoare la parteneriatele și proiectele de colaborare desfășurate în anul recent încheiat. Din cele prezentate, reținem că asociația a sprijinit misiunea social-filantropică și caritativă a Bisericii noastre, prin intermediul a numeroase proiecte, activități și evenimente, realizate prin contribuția unor diverse instituții ecleziale sau de stat, ori ong-uri, cu scopul promovării valorilor evanghelice și a ajutorării concrete a unor persoane aflate în situații limită, dar și a derulării unor activități specializate de prevenire și combatere a unor fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane, abuzul de alcool, consumul de droguri, ori violența domestică. O realizare importantă a acestei instituții filantropice a fost constituită de inaugurarea, în anul 2013, a Centrului Social Creștin , în cadrul căruia funcționează: Centru de Consiliere; Centrul pentru tineret, Centrul de formare profesională, un spațiu pentru activități de creație și serviciu de informare și documentare pentru tineret. De asemenea, în cadrul Centrului Social Creștin funcționează Căminul Social de tip familial Sf. Ier. Nicolae, ce are ca scop asigurarea accesului tinerilor, separați temporar de părinții lor, la găzduire, îngrijire, educație și pregătirea în vedere reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale.

Pentru anul 2014, Asociația Centrul Diaconal „Casa Creștină” își propune continuarea proiectelor aflate în derulare, alături de inițierea altora noi, mai ales cu susținere financiară din fondurile europene, ca și prin atragerea de donații si sponsorizări din alte surse, pentru a susține misiunea eclezială și a dezvolta activități utile comunității noastre locale.

Precizăm faptul că Asociația Centrul Diaconal „Casa Creștină” a fost înființată în anul 2004 și funcționează sub oblăduirea Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente