Biserica „Soborul Maicii Domnului” | PS Timotei Prahoveanul a sfinţit racla în care au fost aşezate moaştele Sf. Cuv. Efrem cel Nou

Biserica Parohiei Soborul Maicii Domnului din sectorul 3 al Capitalei a primit sâmbătă un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou. Acesta a fost așezat într-o raclă ce a fost sfințită de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sfântul odor a fost adus de o delegație a Bisericii Ortodoxe Bulgare, condusă de Părintele vicar Dobre Ivanov.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Timotei Prahoveanul a apreciat că Sfântul Cuvios Efrem cel Nou este cinstit „pentru numeroasele daruri pe care le face, prin milostivirea lui Dumnezeu, celor credincioşi”.

Fragmentul din moaştele Sfântului „va rămâne la această biserică pentru a o ocroti, pentru a-i ajuta pe credincioşii care au nevoie de milostivirea lui Dumnezeu în cazurile dificile ale vieţii lor”, a mai spus Preasfinţia Sa.

Biserica Soborul Maicii Domnului a fost construită în cartierul bucureștean Balta Albă, în zona Pieței Titan II – Miniș, sub coordonarea preotului paroh Bușe Dumitru Valentin. Cel de-al doilea hram al lăcașului de cult este Sfântul Nicodim de la Tismana.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente