Biserica şi Şcoala Gimnazială din Săcel-Maramureş, alături de copiii cu deficienţe

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, biserica din Săcel, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială din localitate şi Şcoala Generală pentru copii cu deficienţe Vişeu de Sus, au desfăşurat şi anul acesta proiectul umanitar De la copil la copil, sărbătorile – un prilej de bucurie.

Proiectul continuă seria de manifestări desfăşurate în timpul anului şcolar precedent, alături de Părintele Dumitru Iuga, păstrând ca grup ţintă elevii din această şcoală. Activitatea a continuat din dorinţa de a ajuta şi de a aduce în sufletele tuturor copiilor, dar mai ales ale celor nevoiaşi, un motiv de bucurie şi totodată de cooperare cu prilejul sărbătorilor de iarnă şi nu numai.

„Pentru că anul şcolar precedent, atât noi, cat şi cei vizaţi, am fost cuprinşi de emoţii, oferind cadouri, şi anul acesta ne-am mobilizat, biserica, cadrele didactice, elevii şi părinţii din localitate, şi am dăruit copiilor cu deficienţe 135 de pachete, în valoare de 1.400 lei, din osteneala copiilor, dascălilor şi părinţilor”,a spus Părintele Paroh din Săcel, Dumitru Iuga.

Preotul Paroh Dumitru Iuga a fost însoţit de Protoiereul Vişeului, Pr. Mihai Sandu Chira, directorul Liliana Mihali şi profesorii Ioana Coman, Ramona Danci şi Maria Chindriş, împreună cu un grup de copii. Ei au adus multă bucurie copiilor suferinzi prin prezentarea scenetei Brăduleţul Credincioscu care au participat şi la concursul internaţional de creație plastică şi abilitate manuală Splendoarea iernii prin ochi de copil şi la simpozionul interjudețean Artterapia – limbajul universal al copilăriei, fiind răsplătiți cu diplome.

Comentarii Facebook


Știri recente