Biserica și Școala au colaborat pentru a ajuta doi tineri bolnavi de cancer din Brăila

Arhiepiscopia Dunării de Jos și Inspectoratul Școlar Județean Brăila au organizat Concertul cu scop caritabil „Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!” pentru susținerea sufletească şi materială a doi tineri brăileni diagnosticaţi cu boli grave.

Evenimentul a avut loc duminică, 2 decembrie 2018, și a fost dedicat Anei-Maria Ciutacu, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclèe” şi lui Andrei Nemet, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

Ana-Maria Ciutacu, care îşi doreşte să devină actriţă, a fost diagnosticată în data de 11 octombrie 2018 cu Metastază spinală.

Totodată, Andrei Nemet, în vârstă de 18 ani, „încearcă cu toate puterile să învingă cancerul”, informează organizatorii evenimentului.

„Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!”

Peste 200 persoane au participat la Concertul caritativ „Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!”, mobilizându-se în strângerea de fonduri pentru cei doi tineri care trec prin momente grele.

Concertul Să nu uităm de cei mai trişti ca noi. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Concertul caritabil a avut loc la Palatul Lyra din municipiul Brăila. În cadrul spectacolului, elevi talentați din  instituțiile de învățământ brăilene au interpretat piese de muzică populară şi uşoară. Evenimentul a fost organizat în contextul „Sărbătorilor Sfântului Ierarh Nicolae”, ocrotitorul municipiului Brăila.

În cadrul întregii campanii umanitare, cu implicarea celor trei protopopiate din județul Brăila: Brăila, Făurei și Însurăței, a fost colectată și dăruită celor doi tineri suma de 34.000 lei.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente