Biserica şi Marea Unire | Clericii din Protopopiatul Ilfov Sud au evidenţiat contribuţia Bisericii la înfăptuirea Unirii din 1918

Clericii din cadrul Protopopiatului Ilfov Sud, întruniţi în conferinţă administrativă, au subliniat joi contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Unirii din 1918.

Evenimentul s-a desfăşurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din comuna Jilava, notează Trinitas Tv.

În timpul întânirii, părintele Dănuț Novac de la Parohia Pantelimon II a prezentat referatul cu tema Contribuția Bisericii la conștiința identității și unității neamului românesc. În prelegerea susţinută, pe lângă rolul major al clericilor din acea vreme în demersurile pentru Unire, Pr. Dănuţ Novac a surprins şi aspecte privitoare la identitatea naţională.

De asemenea, pe parcursul susţinerii referatului, ‘clericii au avut posibilitatea de a viziona şi imagini cu momentele comemorative centenare, dar şi cu preoţii în Primul Război Mondial. Pe lângă acestea, au fost prezentate şi aspecte legate de tipărituri şi de întreaga contribuţie a clerului şi credincioşilor la acest deziderat naţional’, a adăugat Pr. Dănuţ Novac.

În cadrul Protopopiatului Ilfov Sud se află 72 de parohii și 4 mănăstiri.

Tema făuritorilor Marii Uniri din 1918, precum și cea a unității de credință și de neam, propuse spre reflecție în acest an de Sfântul Sinod, vor fi abordate în cadrul a numeroase evenimente liturgice şi social-culturale în Patriarhia Română.

Foto Credit: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente