Biserica „Sfinții Voievozi” din Parohia Poienari a fost resfințită

Ziua de 21 decembrie 2013 a însemnat pentru credincioșii comunei Ghioroiu, din județul Vâlcea, o întreită sărbătoare duhovnicească. Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a poposit în această comunitate de credincioși pentru a resfinți biserica cu hramul „Sfinții Voievozi” din Parohia Poienari. Resfințirea sfântului locaș a fost înfăptuită după ce ample lucrări de consolidare, restaurare a picturii și împodobire ale sfântului locaș au fost duse la bun sfârșit.

Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a fost oficiată de către Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon tânărul teolog Ion Dan Drăguț pe seama Bisericii cu hramul „Sfântul Gheorghe” – Parohia Sfântul Gheorghe – Colonie, din municipiul Drăgășani, Județul Vâlcea.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Emilian a vorbit despre cum trebuie să ne pregătim pentru mare praznic al Nașterii Domnului. „Mântuitorul Hristos, Darul lui Dumnezeu Tatăl pentru noi oamenii, ne îndeamnă să oferim și să primim daruri, precum și să colindăm și să primim colinda pentru a vesti Nașterea Sa din Fecioara Maria”, a spus Preasfinția Sa.

Spre finalul cuvântului, Părintele Ierarh l-a felicitat pe părintele paroh David Dorin Cârstea, pentru triplul eveniment: restaurarea bisericii,întocmirea Monografiei Mănăstirii Frăsinei și botezul celui de-al treilea copil, fetița Anastasia. Pentru activitatea desfășurată în cadrul Parohiei Părintele Dorin Cârstea a fost hirotesit iconom. Alături de părintele paroh, au fost felicitați consiliul parohial și enoriașii parohiei, între care, pentru contribuția substanțială adusă la lucrările de restaurare și înfrumusețare ale bisericii, mai mulți dintre ei au primit acte de cinstire. La final Părintele Cârstea a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop în numele tuturor pentru binecuvântarea arhierească oferită credincioșilor parohiei prin această vizită pastoral-misionară.

După Sfânta Liturghie, Grupul Coral „Datina” de la Liceul „Petrache Poienaru”, din Bălcești, sub îndrumarea Pr. Marian Bădulescu, a susținut un recital de colinde tradiționale românești.

La final, într-un cadru festiv a avut loc lansarea cărții „Monografia Mănăstirii Frăsinei”, volum apărut la Editura „Sfântul Antim Ivireanul”, în anul 2013, sub semnătura Părintelui David Dorin Cârstea. Prezentarea lucrării a fost făcută de către Pr. Lect. Univ. dr. Sergiu Popescu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Cel de-al treilea eveniment din viața Parohiei Poienari la constituit astăzi botezul celui de-al treilea copil al familiei preotului paroh. Taina Sfântului Botez pentru micuța Anastasia a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu soborul de slujitori.

La sărbătoare au mai luat parte Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani, oficialități locale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din vecinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente