Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa-Govândari și-a cinstit ocrotitorii

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat ieri, 29 iunie 2016, Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Reşiţa-Govândari. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte şi preoţi din Serbia, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Mureșan Alin Florentin ce urmează a fi instalat în Parohia Nicolinţ, Protopopiatul Moldova Nouă.

Am ales astăzi să fim împreună cu preoții și credincioșii acestei parohii, ca să ne bucurăm și să ne veselim duhovnicește, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe mai departe lucrarea pastoral-misionară a slujitorilor de aici, dar și lucrarea spirituală și materială a credincioșilor, care împreună formează o obște bineplăcută lui Dumnezeu. Pentru că este hramul bisericii se cuvine să-i felicităm pe toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș, deoarece biserica chiar dacă este finalizată și târnosită are nevoie în permanență să fie primenită și înfrumusețată ca o mireasă care Îl așteaptă în permanență pe Mirele Ceresc, pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a spus Preasfinția Sa în cuvântul rostit cu acest prilej.

La hramul sfântului locaș au fost prezenți foarte mulți credincioși, oameni de cultură din municipiul de pe Bârzava, precum și invitați din Serbia.

Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Reşiţa-Govândari dezvoltă foarte multe activități misionare, culturale și sociale, fiind înfrățită și cu parohii din Serbia, Ungaria și Italia.

Comentarii Facebook


Știri recente