Biserica „Sfântul Spiridon” din Craiova şi-a cinstit ocrotitorul

Biserica Sfântul Spiridon din municipiul Craiova și-a cinstit luni, 12 decembrie 2016, ocrotitorul. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a evidențiat ajutorul și rolul Sfântul Ierarh Spiridon în viața credincioșilor.

Sfântul Ierarh Spiridon devine model şi nădejde pentru cei ce se roagă la el permanent pentru a primi ajutor de la Dumnezeu. Îl rugăm şi astăzi pe Sfântul Spiridon să mijlocească înaintea Bunului Dumnezeu pentru noi şi să ne fie Arhiereu al veacurilor viitoare, ca toţi să fim una, spre slava Prea Sfintei Treimi, a Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh, a spus Înatpreasfinția Sa.

La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți la slujbă.

***

Biserica Sfântul Spiridon a fost construită în anul 1758 de boierii Vlădoieni, în timpul domnitorului Constantin Nicolae Mavrocordat şi a episcopului de Râmnic, Grigorie Socoteanu. În decursul timpului a fost reparată de mai multe ori, ultima dată fiind restaurată în perioada 1998 – 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…