Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul – Brestei” din Craiova si-a cinstit Ocrotitorul

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi, 7 decembrie 2014, la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul craiovean Brestei. La ceas de aleasă sărbătoare, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Inaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis diac. Gheorghe Cioiu.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a subliniat rolul de Înaintemergător al Domnului pe care l-a avut Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul prooroc al Vechiului Testament. „Sfântul Ioan Botezătorul vine în lume ca o promisiune a lui Dumnezeu că va fi permanent alături de poporul Său. Și Dumnezeu, prin Sfântul Ioan, este într-adevăr prezent în mijlocul oamenilor, alegând pe acest vas curat, pe acest ultim prooroc al Vechiului Testament, să fie mergător înainte al Fiului Său. Dacă Mântuitorul Hristos a venit la râul Iordan pentru a împlini o tradiție, gestul Său, botezul Său, ne arată că ceea ce pentru El era numai o împlinire a Legii, pentru noi este o obligație, aceea de a ne boteza în numele Sfintei Treimi. Căci El spune: ..mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh (Matei 28, 19)”, a spus IPS Irineu.

După cum a precizat în cuvântul de întâmpinare părintele paroh Florentin Danciu, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” este una din puținele biserici ridicate în municipiul Craiova, in timpul regimului comunist, lucrările de pictură fiind finalizate în anul 2000, în timpul păstoririi vrednicului de pomenire mitropolit Nestor Vornicescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…