Biserica Sfântul Grigorie Luminătorul din Tulcea și-a sărbătorit ocrotitorul. PS Visarion a oficiat Sfânta Liturghie

Biserica Sfântul Grigorie Luminătorul din Tulcea și-a sărbătorit, în data 30 septembrie 2017, ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion. Slujba a fost precedată de citirea acatistului sfântului ocrotitor al lăcașului de închinare.

După săvârșirea serviciului religios, Episcopul Tulcii a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat modelul de viață creștină al Sfântului Grigorie Luminătorul, cinstit astăzi în Biserica Ortodoxă.

Sfântul Grigorie a păstorit Biserica Armeniei timp de 31 de ani. Numele lui apare și la Sinodul I Ecumenic (325), semnând al treizeci şi şaselea pe lista Sfinților Părinţi de la Niceea. Se spune că el a avut iniţiativa înfiinţării alfabetului armenesc, desăvârșit de învățatul Mesrop, şi că a tălmăcit şi Biblia în limba armenilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…