Biserica „Sfântul Dumitru” din Slobozia și-a cinstit ocrotitorul

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat  miercuri, 26 octombrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Dumitru din Slobozia ocazia hramului locașului de cult. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Credincioșii prezenți la hram au avut ocazia să se închine la un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, precum și la racla cu un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

În cuvântul rostit, Preasfinţitul Sa a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care îl dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie. De asemenea, Preasfinția Sa i-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală şi socială a parohiei.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba parastasului pentr ctitori şi binefăcătorilocașului de cult. În continuare, ierarhul a sfințit capela din curtea bisericii parohiale.

La final, Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente