Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche va primi moaștele ocrotitorului ei spiritual

Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, paraclis patriarhal din București, își va îmbogăți mâine patrimoniul cu un fragment din moaștele ocrotitorului ei spiritual.

Evenimentul din 4 iulie 2017 va începe la ora 17:00 cu slujba Acatistului Sfântului Antonie cel Mare, urmând ca la ora 17:40 să fie primite sfintele sale moaște.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, acestea vor fi aduse de la Patriarhie și vor rămâne în Biserica Sfântul Anton, considerată cea mai veche biserică din București.

Sfintele moaște au fost aduse de la Biserica abației Sfântul Antonie din regiunea franceză Dauphiné, locaș situat la 60 kilometri de oraşul Grenoble.

Biserica Domnească de la Curtea Veche – paraclis patriarhal cu hramurile Buna Vestire și Sfântul Cuvios Antonie Cel Mare a fost zidită de domnitorul Mircea Ciobanul în anul 1559.

†) Sf. Cuv. Antonie cel Mare

Cuviosul Antonie era egiptean de neam, din satul Coma, de lângă vestita cetate Heracleopolis, din Egiptul de Sus. S-a născut către anul 250, învăţând de la părinţii şi de la bunicii săi credinţa în Hristos, şi a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305), ajungând până în vremea binecredinciosului împărat Constantin (306-337) şi…

Comentarii Facebook


Știri recente