Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-a sărbătorit hramul

Biserica Sfânta Vineri din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-a sărbătorit vineri, 14 octombrie 2016, cel de-al doilea hramu. Cu această ocazie, sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează Trinitas Tv.

Persoanele prezente au avut ocazia să se închine la unul din veşmintele Sfintei Cuviose Parascheva și la fragmente din moaștele unor sfinți păstrate în locașul de cult.

Piatra de temelie a Bisericii  Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul a fost așezată la data 29 septembrie 2002. La temelia locașului de cult au fost puse cărămizi din fosta Biserică Sfânta Vineri demolată în anul 1987.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!