Biserica „Sfânta Varvara” din Târgu Jiu și-a cinstit ocrotitoarea. IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie

În Duminica 27-a după Rusalii,4 decembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat Sfânta Liturghie la parohia Sfânta Varvara din cartierul târgujian Primăverii, cu ocazia hramului locașului de cult, informează site-ul oficial la Mitropoliei Olteniei.

Slujba a fost oficiată în paraclisul de lemn al parohiei, ridicat provizoriu până la finalizarea Bisericii Sfânta Varvara, a cărei piatră de temelie a fost pusă la 4 decembrie 2011. Cu acest prilej a fost oficiată şi o slujbă de Parastas pentru toţi minerii trecuți la cele veşnice.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a evidențiat modelul de viață creștină a Sfintei Varvara.

Iată cum, într-o lume păgână şi ostilă, în frunte cu însuşi tatăl ei, o femeie reuşeşte să biruiască în lupta cu toţi aceşti prigonitori. De aceea, noi credem că rugăciunile Sfintei Varvara sunt ascultate de Dumnezeu, aşa cum vor fi ascultate şi rugăciunile pentru noua Biserică ce aşteaptă a fi ridicată. E necesar însă ca şi noi să ne rugăm mai mult Sfintei Varvara şi să înţelegem că zidirea unei Biserici se face în primul rând cu credinţă, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final,ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente