Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc: A fost vernisată expoziția itinerantă de icoane pe lemn „Cu Hristos în suferinţă”

Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București a pregătit o expoziție itinerantă de icoane pe lemn intitulată Cu Hristos în suferinţă.

Această expoziție este organizată de Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, cel de-al doilea hram al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București, potrivit Pr. Bogdan Teleanu, preot coslujitor la această biserică.

Icoanele au fost așezate chiar lângă racla acestei biserici care adăpostește veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, împodobind cadrul de sub amvon.

Vernisajul acestei expoziţii a avut loc în cadrul manifestării cultural-educative #CARTEaREZISTĂ dedicată Zilei Internaţionale a Educaţiei, contribuind la campania de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte.

Piesa de rezistență a expoziție o reprezintă o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos Pantocrator în zeghe, amintind faptul că anul 2017 este dedicat de Patriarhia Română apărătorilor ortodoxiei din vremea persecuției regimului comunist din România.

Icoanele au fost pictate de membrii Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon în cadrul atelierelor de pictură, în cadrul cărora au fost organizate mai multe biblioteci ad-hoc Tinere, ia şi citeşte!.

Expoziţia se doreşte să prefaţeze atelierul de teatru coordonat de doamna Simona Pandele în care se pregăteşte lansarea piesei de teatru Osânda cărţilor dedicată Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. Piesa de teatru pune în lumină rezistenţa prin cult a preoţilor de la biserica Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti în faţa Ciumei Roşii.

Foto credit: ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.ro

Comentarii Facebook


Știri recente