Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Râșnov a fost sfințită

Zi de sărbătoare pentru comunitatea din orașul Râșnov, județul Brașov. În ultima duminică din acest an, la 29 decembrie 2013, IPS Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit pictura Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat mai apoi slujba Sfintei Liturghii, potrivit mitropolia-ardealului.ro

„Credincioșii i-au sprijinit pe preoți în lucrarea de înfrumusețare a bisericii parohiale și i-am cinstit pe Sfinții Împărați Constantin și Elena în ultima duminică din anul închinat lor cu această sărbătoare”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena ” din Râșnov a fost zidită în anul 1993 cu sprijinul credincioșilor iar în ultimii ani s-au făcut mai multe lucrări de renovare la exterior, iar în interior biserica a fost înfrumusețată cu pictură.

La final IPS Laurențiu a oferit acte de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor iar 3 din preoții protopopiatului Bran Zărnești au primit distincția „Crucea Șaguniană” pentru clerici datorită ajutorului oferit la păstrarea patrimoniului șagunian.

Comentarii Facebook


Știri recente