Biserica Sf. Gheorghe din Botoșani, monument istoric în stil ștefanian, va fi renovată cu fonduri europene

Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani va fi renovată printr-o finanțare europeană. Costul lucrărilor va depăși suma de 7,5 milioane de lei.

Fondurile pentru biserica monument istoric s-au obținut prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în baza unui contract de finanțare încheiat în februarie 2018, informează Botoșani News. Valoarea contractului de execuție, alocat recent prin licitație, este de 7.518.702 lei

Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani a fost ctitorită de Doamna Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în 1551. Arhitectura acesteia este similară bisericilor construite de Ștefan cel Mare, iar în curtea ei s-a descoperit un cimitir medieval. Biserica a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani în anul 2015.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul orașului, informează Parohia Sfântul Gheorghe Botoșani: un sigiliu de pe un act din 1780 îl reprezintă pe sfânt călare și omorând balaurul cu o suliță și poartă înscrisul: „Pecetea târgului Botoșani afierosit la Sfântul Gheorghe, 1780”.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Botoșani

Comentarii Facebook


Știri recente